Lietenrock

Ten voordele van Bednet

Een affiche met daarop 3 bands en een dj om het feestje af te sluiten, bracht Denderhoutem in een echte rocksfeer.
Dit zorgde naast andere events om tijdens de beginnende herfst de donkere avonden aangenamer te maken en het dorpsgevoel van de inwoners weer aan te wakkeren.
Daar een goed doel aankoppelen was dan ook vanzelfsprekend.

Waarom dit goed doel?

Wij kozen dit goed doel omdat we belangrijk vinden dat kinderen tijdens een langdurige ziekte toch de lessen kunnen blijven volgen en ook om het contact met de vriendjes te bewaren.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel