Liecon, Walk for the Cure

Ten voordele van Bednet

Wij hebben met zes vrienden meegedaan aan Walk for the Cure van ThinkPink. Dit was een vierdaagse wandeling in de Vogezen in Frankrijk. We hadden het soms moeilijk, maar we zijn heelhuids aangekomen de laatste wandeldag!

Waarom dit goed doel?

Wij hebben vorig jaar en dit jaar acties gedaan voor ThinkPink omdat bij mezelf (Conny) twee jaar geleden borstkanker werd vastgesteld. In augustus hebben wij meegedaan met Walk for the Cure van Think Pink, waarbij we met zes personen meegedaan hebben aan een vierdaagse wandeling in de Vogezen in Frankrijk. Hiervoor moesten wij ons als deelnemers engageren om minstens 300 euro per persoon te verzamelen als startgeld. Wij hebben dit gedaan door de verkoop van snoepzakjes. Uiteindelijk zaten wij 1500 euro boven het gevraagde startgeld en hebben we besloten de rest aan een ander goed doel te geven, namelijk Bednet.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel