Lichtwandeling

Ten voordele van Amnesty International Vlaanderen

Op zondag 15 december is iedereen welkom om mee te wandelen met onze gezellige lichtjeswandeling doorheen Willebroek!

Waar en wanneer: vertrek om 17u op het Van Landeghemplein in Willebroek, op de speelplaats van de school 't Pleintje. Aanmelden en afhalen LED lichtcreaties vanaf 16 uur aan de stand van het Humanistisch Verbond.
Duur: +- 40min
Deelnameprijzen:

Kinderen – 12:
-6 euro: volledige lampion
-4 euro: foam stick of enkel stokje en batterij voor zelfgemaakte lampion

Volwassenen:
-10 euro: mooie LED creatie, na gebruik terug in te leveren
-6 euro: idem, sociaal tarief (uitkeringsgerechtigden, schoolgaanden, 65+) en groepen vanaf 5pp
-1 euro: deelnemers die inschrijven via CAW of kansarmoede vereniging

Na de lichtjesstoet heerlijk nagenieten met warme hotdogs, frisdranken en geestrijke dranken aan de stand van het Humanistisch Verbond. De opbrengst op die verkoop wordt ook geschonken aan Amnesty International Vlaanderen.

Waarom dit goed doel?

Voor vele leden van het humanistisch verbond, staan mensen centraal. Mensen in het verbond, mensen in onze gemeente, mensen in ons land en mensen over heel de wereld. Amnesty komt in actie voor mensen waarvan de mensenrechten geschonden worden. Schending van mensenrechten is vaak niet geweten, maar wel veel voorkomend. Daarom is een organisatie zoals Amnesty International zo belangrijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen gelijk behandeld wordt en dat elk mens zijn/ haar rechten behoudt. Onze rechten zijn misschien wel veilig op dit moment hier op deze plaats, maar wat met alle andere mensen?

Amnesty International Vlaanderen

Waar mensenrechten geschonden worden, komt Amnesty International in actie: we onderzoeken onrecht, voeren acties en campagnes, lobbyen bij regeringen en geven voorlichting.

We weten waar we een verschil kunnen maken en hoe we onze 7 miljoen supporters wereldwijd kunnen mobiliseren. Dit doen we namelijk al meer dan vijftig jaar en met succes.

Help ons via Music for Life en zorg ervoor dat we kunnen blijven opkomen voor de duizenden slachtoffers van mensenrechtenschendingen.

Ben jij 1 van onze supporters, laat het ons weten: onthaal@amnesty-international.be

Bekijk dit goed doel