Lichtjestocht for Life

Ten voordele van Effen Weg

Wil jij een lichtje zijn in één van de donkerste maanden van het jaar?
Wil jij mensen met (chronische) pijn en mensen die het wat moeilijker hebben (door burn-out, depressie,...) een hart onder de riem steken en de vzw Effen Weg steunen bij hun wandelproject?
Wil je samen met ons een hartverWARMende wandeltocht maken?

Kom dan op zaterdag 21 december 2019 naar de Music For Life stad Kortrijk en word één van onze warme lichtjes tijdens onze begeleide fakkeltocht van 5 km!
Nadien genieten we nog samen van de sfeer op het MFL terrein!

Inschrijven kan nog t.e.m. 12 december via http://bit.ly/fakkeltochtforlife

Waarom dit goed doel?

Met Pasar Actief Wablief?! willen we mensen van verschillende leeftijden bij elkaar brengen om actief bezig te zijn, want samen bewegen is altijd leuker!

Het enthousiasme en gedrevenheid van de man achter Effen Weg vzw werkt erg aanstekelijk. Het is bewonderenswaardig hoe hij, en zijn medevrijwilligers, zich wekelijks willen inzetten om wandelingen te organiseren voor mensen met chronische pijn en mensen die het wat moeilijker hebben door burn-out en depressie.

Effen Weg

Met Effen Weg organiseren wij jaarlijks +/- 180 begeleide wandeltochten voor mensen met chronische pijn of mensen in burnout, depressie... Mensen voor wie het reguliere wandelcircuit te moeilijk is want te lang, te snel ... Onze wandelingen worden door onze vrijwilligers begeleid en het aantal deelnemers is beperkt. Wij kiezen voor wandelen omdat het een laagdrempelige vorm van bewegen is. Buiten een paar goede schoenen heb je niet veel nodig. Onze tweede pijler is de natuur. Wij geloven sterk in de helende werking van de natuur op het welzijn van de mens. Onze wandelingen worden dan ook met zorg uitgestippeld en lopen zo veel mogelijk over onverhard terrein met onderweg voldoende rustpunten. Aan het einde van de wandeling kan wie dat wenst nog even blijven napraten op een terrasje ... informeel en gezellig. Zo geraken vele mensen uit hun sociaal isolement en ontstaan mooie vriendschappen.

Bekijk dit goed doel