Lezing 'Cerebrale Parese'

Ten voordele van MiraLouise Fonds

Cerebrale Parese. Wat is het en wat zijn de oorzaken? Wat is de impact op het dagelijkse leven en wat betekent het naar revalidatie toe? Als ouder word je overspoeld met tal van therapieën, maar welke hebben hun nut al bewezen? En hoe staat de medische wereld ten opzichte van die therapieën? Professor Elegast Monbaliu (KU Leuven Campus Brugge, Neuromotorische Revalidatie) belicht tijdens deze lezing de huidige tendensen op vlak van revalidatie en biedt antwoord op al uw vragen en twijfels. Gastspreker Niek De Taeye (MiraLouise Fonds) gaat dieper in op de rol van het MiraLouise Fonds, zijn ontstaansgeschiedenis, doelstellingen en zijn realisaties. Dat dit ook een persoonlijke dimensie heeft, wordt u duidelijk doorheen zijn getuigenis.

Prijs? € 8,00 inclusief drankje.

Inschrijven?https://www.kuleuven.be/campus/campusbrugge/formulieren/lezing-cerebrale-parese/view

Waarom dit goed doel?

KU Leuven Campus Brugge en studentenkring Kring Brugge zetten zich in voor het MiraLouise Fonds omdat deze organisatie financiële hulp biedt aan mensen die aan Cerebrale Parese of hersenverlamming lijden. Daarbij ligt hun focus o.a. sterk op revalidatie en kinesitherapie. Laat dat nu precies ook de focus zijn binnen de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen op onze campus. Naast onderzoek naar deze aandoening, willen wij het MiraLouise Fonds via De Warmste Week ook financieel een hart onder de riem steken.

MiraLouise Fonds

Het MiraLouise Fonds wil financiële ondersteuning bieden aan projecten gefocust op de ontwikkeling van kinderen die problemen ondervonden hebben tijdens of vlak na de geboorte, en daardoor aan Cerebrale Parese lijden. De focus ligt sterk op preventie en neonatale zorg, maar ook projecten voor revalidatie, thuisbegeleiding, kinesitherapie, opvang en begeleiding in buitengewoon onderwijs of gespecialiseerde diensten komen in aanmerking. In eerste instantie wensen de stichters de dienst neonatologie van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende te steunen. Het MiraLouise Fonds is een onderdeel van de Koning Boudewijn Stichting. Meer info en onze projecten vindt u op www.miralouisefonds.be

Bekijk dit goed doel