lavendelzakjes for life

Ten voordele van Tanderuis

Flore en Janne zijn twee zusjes met de diagnose autisme. Ze kwamen op het idee om lavendelzakjes te verkopen voor het goede doel. Ze kozen het Tanderuis, omdat deze vzw personen met autisme en hun omgeving helpt dmv thuisbegeleiding en aangepaste activiteiten, info avonden enz.
Ze verkopen de zakjes via school, door rond te gaan in de buurt en met behulp van mama en papa.
De link tussen lavendel en autisme is dat lavendel een rustgevend effect heeft op kinderen met autisme.
En het is voor hen beiden een knappe stap om mensen aan te spreken om lavendelzakjes te verkopen en te kunnen benoemen voor welk goed doel het is.

Waarom dit goed doel?

Flore en Janne zijn twee zusjes met de diagnose autisme.
Ze kwamen op het idee om met de lavendel uit de tuin lavendelzakjes te maken en deze te verkopen tvv de warmste week. Het goede doel dat ze willen steunen is de vzw waar ze zelf hulp krijgen= Tanderuis

Tanderuis

Tanderuis vzw biedt in eerste instantie mobiele en ambulante begeleiding voor personen met autisme (tot 65 jaar) in regio Oost-Vlaanderen. Naast onze kerntaak zetten we ook sterk in op overbruggingshulp en dit in verschillende vormen: bezoekouderwerking, grootouderwerking, brussenwerking, bASSil, vrijetijdswerking, cursussen, kampen. Expertise rond autisme delen we ook graag via outreach of onze ASStheek, informatie- en onthaalcentrum autisme.

Bekijk dit goed doel