LAGO Fit for Life

Ten voordele van Een hart voor ALS vzw

Met de actie 'LAGO Fit For Life' willen we in de gloednieuwe sport- en recreatiesites de gezondheidsvoordelen van zwemmen en verantwoord sporten onderstrepen. De eerste warme actie ‘Fit For Life’, een marathon aquafitness vindt plaats in LAGO CLUB Zwevegem Fit. op 13 december. Bedrijven, organisaties of verenigingen kunnen aquafitness per uur reserveren voor maximum 30 deelnemers.
Op 20 december staat de zwemmarathon ‘Aqua For Life’ op de planning van LAGO Kortrijk Weide. Bedrijven, organisaties of verenigingen kunnen zwembanen afhuren voor 2 uren aan € 300,00 en deze ter beschikking stellen van eigen personeel, partners, familie, vrienden, …
Doorlopend kan er in het gezellige Rest-eau-café gegeten en gedronken worden ten voordele van de vzw 'een hart voor ALS'. Als afsluiter worden alle deelnemende bedrijven en verenigingen uitgenodigd op een spetterende after-party met DJ in de brasserie van LAGO Kortrijk Weide. Alle opbrengsten gaan integraal naar ‘Een hart voor ALS vzw’.

Waarom dit goed doel?

Kortrijkzaan Liesbeth Descamps kwam bij LAGO aankloppen met haar verhaal en het warme initiatief om een zwemmarathon te organiseren ten voordele van ‘Een hart voor ALS’. 25 jaar geleden verloren Liesbeth Descamps en haar twee zussen hun mama aan de ongeneselijke en onheil voorspellende ziekte ALS. De ziekte verliep snel en progressief en ging gepaard met een afschuwelijk aftakelingsproces: van niet meer kunnen stappen, krachtverlies in alle ledematen tot niet meer kunnen spreken, slikken en ademen. Samen hadden onmiddellijk een duidelijk doel voor ogen: een zwemmarathon organiseren ten voordele voor ‘Een hart voor ALS’ om zo met onze warme zwemharten kracht en steun te geven aan alle ALS-patiënten.

Een hart voor ALS vzw

Een hart voor ALS vzw is een onafhankelijke, niet gesubsidieerde, vzw met een duidelijke focus: fondsenwerving voor het wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

Een hart voor ALS vzw is stichter van het Hart voor ALS fonds aan de KU Leuven en maakt deel uit van het Leuvens Universiteitsfonds

Bekijk dit goed doel