LAGO Aqua for Life

Ten voordele van Een hart voor ALS vzw

Met de actie 'LAGO Aqua For Life' willen we in de gloednieuwe sport- en recreatiesites de gezondheidsvoordelen van zwemmen en verantwoord sporten onderstrepen. De actie ‘Aqua For Life’, een zwemmarathon vindt plaats in LAGO Kortrijk Weide op 20 december. Bedrijven kunnen banen huren in het zwembad tussen 12u00 en 20u00 vanaf €300/u. Van 20u00 tot 24u00 verwelkomen we de verenigingen volgens het principe 'Pay what you want' aan de kassa. Verder staan zij vrij om een goed doel naar keuze te steunen met hun zwemmarathon in ons zwembad. Doorlopend zijn individuen ook welkom en steunen volgens het principe 'Pay what you want' aan de kassa ook een hart voor ALS. Doorlopend kan er in het Rest-eau-café gegeten en gedronken worden ten voordele van de vzw 'een hart voor ALS'. Als afsluiter worden alle deelnemende bedrijven en verenigingen uitgenodigd op een spetterende after-party met DJ in de brasserie van LAGO Kortrijk Weide. Alle opbrengsten gaan integraal naar ‘Een hart voor ALS vzw’.

Waarom dit goed doel?

Kortrijkzaan Liesbeth Descamps kwam bij LAGO aankloppen met haar verhaal en het warme initiatief om een zwemmarathon te organiseren ten voordele van ‘Een hart voor ALS’.

Liesbeth Descamps: “25 jaar geleden verloren mijn zussen en ik onze mama aan de ongeneselijke en onheil voorspellende ziekte ALS. De ziekte verliep snel en progressief en ging gepaard met een afschuwelijk aftakelingsproces: van niet meer kunnen stappen, krachtverlies in alle ledematen tot niet meer kunnen spreken, slikken en ademen. Toen ik het nieuws vernam dat de Warmste Week naar Kortrijk komt, had ik onmiddellijk een duidelijk doel voor ogen: een zwemmarathon organiseren ten voordele voor ‘Een hart voor ALS’ om zo met onze warme zwemharten kracht en steun te geven aan alle ALS-patiënten.

Een hart voor ALS vzw

Een hart voor ALS vzw is een onafhankelijke, niet gesubsidieerde, vzw met een duidelijke focus: fondsenwerving voor het wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

Een hart voor ALS vzw is stichter van het Hart voor ALS fonds aan de KU Leuven en maakt deel uit van het Leuvens Universiteitsfonds

Bekijk dit goed doel

Video's