KVLV-zeep-je-in For Life

Ten voordele van MUG-Helikopter IMDH vzw

Om zoveel mogelijk geld in het laatje te brengen voor de MUG-heli, zullen we mooie handzeepjes verkopen! Hiermee hopen we natuurlijk ruim het bedrag van vorige keer te overtreffen, maar in een gemeente als Lichtervelde, met logo 'Lichtervelde Leeft' zal dat zeker en vast geen probleem zijn!

Waarom dit goed doel?

Net als 2 jaar terug, besloten we met onze vereniging 'KVLV Lichtervelde' om terug een actie op te zetten om de MUG-heli te sponsoren. Deze vorm van hulpverlening mag zeker niet verdwijnen, daar iedereen, ongeacht welke doelgroep, er mee te maken kan hebben. In onze nabije kennissen- en familiekring hebben wij reeds het geluk gehad te kunnen rekenen op de vlotte tussenkomst van de MUG-heli, waardoor de slachtoffers door het oog van de naald zijn gekropen.

MUG-Helikopter IMDH vzw

De vzw Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening en zijn MUG-Helikopter redt al ruim 30 jaar levens en komt gemiddeld 600 maal per jaar tussen bij levensbedreigende aandoeningen ten gevolge van ziekte of ongevallen.

Financiering deels via sponsoring
De kostprijs kan en mag zeker niet verhaald worden op de vervoerde patiënten aan wie hetzelfde tarief van het ambulancevervoer via de weg wordt aangerekend. De financiering gebeurt door een bijdrage van de provincie West-Vlaanderen, gemeentes uit West-Vlaanderen en een 10-tal Oostvlaamse gemeenten . Verder dient beroep gedaan te worden over zowel grote als kleine sponsoren om het jaarlijks budget sluitend te krijgen.

Bekijk dit goed doel