Kunst met Smaak

Ten voordele van Belgische Federatie van Voedselbanken voor de strijd tegen honger en voedselverspilling en voor sociale (re)ïntegratie in eigen land

Naar aanleiding van de Week van de Smaak werden tien Flandrien kaasbollen van 18 kg losgelaten op een creatief publiek. Herr Seele, Evi Van Acker, Joke Reyniers, Brecht Dejonckheere, Joost Gevaert, Axel Fabry, Dany Verbeke, Leo Lozie, Brecht Carton en Alice Vanderschoot lieten hun creatieve geest los op een kaasbol en toverden deze om tot één voor één fantastische kunstwerken. Verder werd voor de Week van de Smaak ook een heus chocoladesculptuur opgebouwd, in samenwerking met Ter Groene Poorte. Chocolatier Peter Teerlinck maakt een reuzepeer in chocolade. Dit werk van om en bij de 25 kg chocolade wordt samen met de Kunstige Kaasbollen geveild. Na afwerking kan dit sculptuur trouwens jaren bewaard worden.
Tentoonstelling en veiling
De kunstige kaasbollen en de chocoladesculptuur worden geveild. Bieden voor deze unieke kunstwerken kan op https://www.weekvandesmaak.be/kunstveiling

Waarom dit goed doel?

De Week van de Smaak brengt mensen samen met voeding. Samen eten is belangrijk. Daarom kiezen we voor de Voedselbanken als goed doel, zodat iedereen toegang heeft tot een maaltijd.

Belgische Federatie van Voedselbanken voor de strijd tegen honger en voedselverspilling en voor sociale (re)ïntegratie in eigen land

ONZE BANK BELEGT LIEVER BOTERHAMMEN VOOR EEN ANDER #SOCIALBANK

In 2018 werd 15.351 ton levensmiddelen ingezameld en werd een nutritionele evenwichtige voeding kosteloos aangeboden via 623 lokale aangesloten verenigingen aan 159.081 behoeftigen dankzij meer dan 300 onbezoldigde vrijwilligers. Een steeds stijgende tendens ! Personen met klein pensioen, werklozen en eenoudergezinnen hebben het zeer moeilijk. Bij jongeren wordt de kans maar steeds groter om in armoede te belanden. 1 pers. op 7 en 1 kind op 5 bevinden zich in deze situatie. Onze bedrijfskosten zijn zwaar, uw steun is waardevol.
SAMEN SOLIDARITEIT VOEDEN

Bekijk dit goed doel