“Kruistocht in Koersbroek”

Ten voordele van Saying Goodbye

Al fietsend doorkruisen 2 vrienden het land op zoek naar warme zielen!!!!!

Met onze kruistocht wensen we als echte flandriens, coureurs, vrijwilligers ofwel vertegenwoordigers van “Saying Goodbye”, onze boodschap al fietsend te verspreiden, doorheen gans Vlaanderen. Onze route gaat van het Music 4 life podium te Kortrijk, langs steden, pittoreske dorpjes en echte wielermonumenten. Dit goed voor een slordige 800 km. Na 3 dagen hopen we dan, sprintend of slepend, de eindmeet terug in Kortrijk te bereiken.

We hopen hierbij zoveel mogelijk mensen warm te maken in de verschillende steden om mee de boodschap, de actie te delen, om zoveel mogelijk donateurs te bereiken. Zo vormen we allen samen een warm peloton.

Help jij mee om ons even uit de wind te zetten? Scan onze QR-code en schenk veel of weinig. Elke moeite wordt enorm gewaardeerd!

Wij nemen alvast onze koers klakke af voor de mensen die zich elke dag inzetten en hopen hiermee ons kassei’tje te kunnen bijdragen.

Waarom dit goed doel?

Een vereniging tot voor kort nog niet van gehoord. Iedereen heeft er helaas ooit mee te maken, afscheid moeten nemen, soms na een slepende ziekte of geheel onverwacht, onaangekondigd. Iedereen gaat op een andere manier om met het verlies van een dierbare, ieder op z’n manier. Er bestaan geen gebruiksaanwijzingen voor hoe je een rouwproces doorkomt.
Steun van familie en vrienden kan op ieder moment ontzettend helpend zijn.
2 maanden geleden vernamen we het droevige nieuws van het overlijden van een tiener uit onze gemeente.
Schokkend, medeleven, als ouders jezelf proberen te reflecteren in deze situatie. Wanneer er iets in jouw leven gebeurt dat zo veel impact heeft zoals het verlies van een kind, ouder, grootouder, partner of vriend.
Is het hartverwarmend om even te horen en bevestigd te krijgen dat je er niet alleen voor staat. Even stilstaan bij het leven en wat eigenlijk echt telt.

Uit sympathie, uit waardering en dank trachtten deze 2 coureurs een kassei’tje bij te dragen.

Saying Goodbye

Saying Goodbye wil zich als vereniging inzetten voor kinderen, jongeren en volwassenen die recentelijk of langer geleden geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare.
Jaarlijks organiseren we hiervoor allerhande activiteiten waarbij lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten in een open, vriendelijke en ongedwongen sfeer. Dit kan tijdens de ontmoetingsdagen, weekends voor gezinnen, volwassen en jongvolwassen, daguitstappen, educatieve avonden, vormingsdagen, jaarlijkse rouwkampen voor kinderen/ jongeren, enz. Het thema rouw is hierbij steeds aanwezig, doch niet altijd even uitdrukkelijk. Kinderen en jongeren hebben immers ook momenten van sport, spel, recreatie en rust nodig.

Bekijk dit goed doel