Koude dagen, warme harten

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Een warme herfst-kerstmarkt in Turnhout met verschillende verkoopstandjes, eetstandjes, closet sales en live muziek om geld in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker.

Waarom dit goed doel?

Kanker is alomtegenwoordig. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die vecht tegen de vreselijke ziekte. Vorig jaar kreeg ik zelf, op 22 jarige leeftijd, dit vreselijke verdict en werd heel mijn leven op zijn kop gegooid. Toen ik tijdens de chemo naar 'De warmste week' keek op Tv, was ik de vrijwilligers die geld inzamelden voor dit goed doel zó dankbaar. Ze maakten mijn toekomst en die van zoveel anderen ietsje sterker. Ook de uitgebreide jongerenwerking zoals 'kanker counteren' heeft voor mij de doorslag gegeven om net voor dit goed doel te gaan. Dit jaar wil ik zelf opkomen voor iedereen die nog moet vechten tegen deze vreselijke ziekte en hen daarbij een hart onder de riem steken.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Video's