Koekjes en marmeren ice cubes voor Enchanté

Ten voordele van ENCHANTE

In onze vestiging in de Antwerpsesteenweg 573 in Sint-Amandsberg (Gent)* verkopen we koekjes en marmeren ice cubes. Je vindt ze aan het onthaal van 10 t.e.m. 18 december telkens van 8u tot 17u (excl. weekends). We steunen hiermee Enchanté vzw.

*Ook te verkrijgen in onze vestigingen in Oostakker, Gent-Zeehaven (Atelier Compaan), Lokeren, Aalst of Eeklo. Vraag ernaar!

Waarom dit goed doel?

Compaan wil graag bijdragen aan een stad waar iedereen zich welkom voelt. Onze arbeidsconsulenten begeleiden vaak werkzoekenden die stabiliteit missen of zich in een moeilijke thuissituatie bevinden. Een klein gebaar zoals een kop koffie of een plek om even uit te rusten kan voor velen het verschil maken. Daarom steunen we graag dit initiatief!

ENCHANTE

Enchanté is een (nu nog Gents) netwerk van hartelijke handelaars en burgers die gratis kleine diensten aanbieden aan wie hier om welke reden dan ook nood aan heeft. Een glas water, een kop koffie, of een plek om een rugzak te zetten, het kan allemaal. Enchanté droomt van een stad vol warme plekken waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Zo’n kleine gebaren kunnen het verschil maken, toch? Ervaringsdeskundige Natachea zegt het zo: “Het zit hem in simpele dingen, zoals een kop koffie. Mensen in problemen hebben vooral behoefte aan plekken waar ze mens kunnen zijn onder de mensen. Er zijn voorzieningen voor daklozen of mensen met psychische problemen. Maar dan zitten daklozen onder de daklozen. Door Enchanté zitten ze waar iedereen zit.” Zo wil Enchanté drempels verlagen en sociale muurtjes slopen om meer ruimte te creëren waar IEDEREEN mens onder de mensen kan zijn.

Bekijk dit goed doel