koekelarings for life

Ten voordele van Leefboerderij Suskewiet

Ik bak koekelarings voor mijn straat en voor sommige klasgenoten. Want bakken doe ik heel graag dus het is leuk dat ik daar ook een goed doel mee kan steunen.
Dus ik, samen met een paar helpende handen gaan koekelarings bakken.

Waarom dit goed doel?

Omdat ik het leuk vind dat mensen de kinderen helpen en dat ze dan allerlei klusjes op de boerderij mogen doen. Ik ben vorig jaar ook naar leefboerderij suskewiet geweest om te kijken wat ze daar allemaal deden en dan heb ik daar ook vorig jaar een actie voor gedaan.

Leefboerderij Suskewiet

We startten in 2017, Leefboerderij Suskewiet Vzw, een kleinschalig project in een rustige groene omgeving, waar we op vrijwillige basis woensdagnamiddagactiviteiten aanbieden voor schoolgaande kinderen/jongeren met een beperking en/of ASS. Op de andere weekdagen organiseren we dagbesteding voor volwassenen met een beperking. De karweien zijn kleine boerderijtaken zoals een moestuin onderhouden, de vruchten uit de boomgaard oogsten, de neerhofdieren verzorgen. De groenten, het fruit en de kippeneitjes worden verwerkt in het kookatelier. Op killere, vochtige dagen worden er allerlei crea-activiteiten aangeboden, houden we spelnamiddag, doen we een wandeling of zoektocht, of gaan we op uitstap. Alles is bespreekbaar met de deelnemers. Voor de volwassenen starten we ook semi-industrieelwerk en een meubelopfrisatelier. We werken cliëntgericht en zoeken samen naar het gewenste dagbestedingsaanbod uitgaande van de interesses van de deelnemer.

Bekijk dit goed doel

Video's