Knabbels en babbels

Ten voordele van Zebrapad

Tijdens het oudercontact op woensdag 18 december verkopen we chocomelk, koffie, thee en gebak ten voordele van Zebrapad.
Het gebak dat we verkopen wordt ons geschonken door mama's en papa's die bakken voor het goede doel. Er zal ook een standje aanwezig zijn met artikelen die de mama van de kindjes met EDS maakt. Die worden ook verkocht voor het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Wij hebben op school een kindje met EDS. Haar broertje heeft ook EDS en zit in een andere school van onze scholengroep. De mama van de kindjes doet vrijwilligerswerk bij ons op school. Ze helpt bij de lessen muzische vorming in het eerste leerjaar, gaat met de kleuters mee op stap,...
Onze school wil graag geld inzamelen voor het onderzoek naar EDS.

Zebrapad

Zebrapad vzw is een vereniging die zich voornamelijk richt op het verwerven van financiële middelen om ondersteuning te bieden aan het Centrum Medische Genetica Gent, die zich inzet naar genresearch en onderzoek verricht naar de behandeling van het Ehlers-Danlos Syndroom, een zeldzame bindweefselaandoening. Wij organiseren als vzw zelf ook verschillende acties en activiteiten om middelen hiervoor te voorzien. Wij bieden een oversteekplaats aan lotgenoten waarbij men samen werkt aan de toekomst en de knelpunten bespreekt, maar waar men tegelijk elkaar hierin ondersteund via een online lotgenotengroep. Wij streven naar meer (h)erkenning van EDS, en staan ook op onze strepen voor meer bewustwording van de signalen van het Syndroom van Ehlers-Danlos door hiervoor ook te sensibiliseren. Wij hebben een samenwerkingscontract met het UZ Gent, en maken deel uit van de patiëntenparticipatie voor personen met een zeldzaam ziektebeeld. Patiënten met EDS moeten met ZORG behandeld worden!

Bekijk dit goed doel