Kleuters BaLu for life

Ten voordele van 't Kietelt vzw

Al onze kleuterklassen gaan aan de slag en bakken koekjes in de klas om te verkopen op de speelplaats aan alle kinderen van de school (op 10/12 en 13/12)
Met de hulp van enkele ouders en grootouders organiseren we ook nog een pannenkoekenverkoop (op 4/12) en verkopen we appelsap (op 13 en 14/12).
Uiteraard is de financiële opbrengst belangrijk maar minstens even belangrijk vinden wij de waarden die we onze kleuters hierdoor meegeven. Samenhorigheid, je belangeloos engageren voor anderen, inlevingsvermogen,..... daar worden wij warm van!

Waarom dit goed doel?

We kozen voor dit goede doel omdat het heel mooi aansluit bij de belevingswereld van onze kleuters. In elke klas vieren we immers regelmatig een jarige en elke keer is dit een gezellig feestje, dat verdient toch elk kind?
Uiteraard is de financiële opbrengst belangrijk maar we vinden samenhorigheid, je belangeloos engageren voor anderen en inlevingsvermogen minstens even belangrijk. Wie zijn hart wordt nu niet warm bij het schenken van een verjaardagsdoos aan een kind in armoede?

't Kietelt vzw

Jarig zijn is een feestje! Je krijgt cadeautjes, trakteert je klas en vriendjes komen taart eten en spelletjes doen. Tenminste, dat is de bedoeling. Helaas zijn er in Vlaanderen ±140.000 kinderen die sociaal worden buitengesloten omdat ze opgroeien in armoede. Dat betekent: geen schooluitstappen, geen sport en …. geen leuke verjaardag. En voor deze kinderen is er vzw 't Kietelt. Want ieder kind verdient een verjaardag. Vzw 't Kietelt geeft geen geld maar een mega coole verjaardagsdoos met alles erin voor een toffe verjaardag www.kietelt.be

Bekijk dit goed doel