Kleine kinderen, grote kansen

Ten voordele van Huis Ter Leye

Wij houden een 'Warme Verkoop'! Dat mag je behoorlijk letterlijk nemen... Wie houdt er in de frisse herfst/winterdagen niet van chocolademelk en koekjes? Bij ons kan je terecht voor chocomelklepels, chocomelkjars, cookiejars...

Waarom dit goed doel?

Iedereen in Huis Ter Leye kijkt vol enthousiasme uit naar het nieuwe gebouw. Bewoners en personeel willen zelf ook hun steentje bijdragen om er een leuke thuis van te maken voor de kwetsbare gezinnen die er nu en in de toekomst zullen verblijven.
Wij houden een ' Warme Verkoop', in de hoop om voldoende geld in te zamelen voor een speelwatergoot in de tuin !

Huis Ter Leye

Huis Ter Leye is een Centrum voor Integrale Gezinszorg. Het biedt veelzijdige ondersteuning aan kwetsbare gezinnen met focus op de ontwikkeling van het jonge kind. Als er een groot verschil is tussen wat een baby nodig heeft en wat de ouders de eerste 1000 dagen bieden, heeft dit een negatieve invloed op het latere leven van een baby. Kinderen hebben nood aan ‘warme relaties’.
CIG Huis Ter Leye uit Kortrijk ondersteunt gezinnen om die warme relaties te bieden. De investering om een baby een zo goed mogelijke start te geven brengt veel op.
De begeleidingstrajecten zijn op maat van elk gezin. Sommige gezinnen verblijven in ons centrum, bij anderen gaan we aan huis. Diverse thema’s komen aan bod in het traject. Denk maar aan ondersteuning bij zwangerschap en bevalling, de eerste stap zetten naar de kleuterklas, werk vinden en behouden, een geschikte woning zoeken, de zorg voor een kindje leren combineren met andere dagelijkse verantwoordelijkheden, netwerk uitbouwen en zo meer.

Bekijk dit goed doel