Kerstontbijt t.v.v. COS

Ten voordele van Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen Gent/Roeselare

Wij organiseren een lekker en uitgebreid ontbijt voor alle medewerkers van UZ Gent die zich vooraf inschrijven. Het ontbijt gaat door in een gezellig ingerichte zaal van het kinderziekenhuis. Maar voor de hard werkende medewerkers voorzien wij ook ontbijtpakketten die kunnen afgehaald worden.

Waarom dit goed doel?

Jaarlijks organiseren wij met alle assistenten pediatrie van UZ Gent een ontbijt voor de warmste week. Dit jaar kiezen we om onze opbrengst aan het COS te schenken. Het centrum heeft dringend nood aan nieuw materiaal en speelgoed om de ontwikkeling van kinderen in een multidisciplinair team te kunnen beoordelen. Met deze actie zouden we heel graag het centrum van al dat nieuw speelgoed kunnen voorzien!

Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen Gent/Roeselare

Binnen het COS richten we ons op baby's en jonge kinderen uit West- en Oost-Vlaanderen. Mensen kunnen bij ons terecht met allerhande problemen zoals een vertraagde taal- of motorische ontwikkeling, gedragsproblemen, sociale problemen, hyperactiviteit,... We zijn gespecialiseerd in jonge kinderen zoals prematuur geboren kinderen, kinderen met genetische syndromen zoals Down-syndroom,... Na multidisciplinair diagnostisch onderzoek maken we het gezin en alle betrokkenen wegwijs in het hulpverleningslandschap met een advies tot begeleiding of therapeutische ondersteuning op maat. Indien aangewezen volgen we de ontwikkeling van de kinderen ook de komende jaren mee op.

Bekijk dit goed doel