Kerstmarktkoekenbak ten voordele van bednet

Ten voordele van Bednet

Op de kerstmarkt verkoopt het 2de leerjaar koekjes die ze zelf zijn gaan bakken bij onze plaatselijke bakker. De opbrengst doneren we dit jaar aan bednet.

Waarom dit goed doel?

Hallo
Elke 2 jaar organiseert het oudercomité van de gemeenteschool van Hoogstraten een kerstmarkt.
Elke leerling kijkt hier naar uit en wij doen ons best om dit zo gezellig en warm mogelijk te maken. Het geeft een heerlijk gevoel van samenhorigheid aan onze school wat rond Kerstmis echt prachtig is om mee te beleven.
De kinderen van het 2de leerjaar bakken met de plaatselijke bakker koekjes die ze verkopen op de kerstmarkt. De opbrengst geven we heel graag aan een goed doel.
De keuze van bednet was dit jaar helaas heel evident. In het 2de leerjaar zit Elisa die vecht tegen leukemie. Alle ouders, leerkrachten, directie, leerlingen leven heel erg mee met haar en haar familie. Werken met bednet was ook vanzelfsprekend voor onze leerkrachten. Hiervoor verdienen ze echt een dikke pluim!
We hopen oprecht dat we Elisa op haar 100ste verjaardag nog kunnen zien rondhuppelen wat ze zo mooi altijd kan op de speelplaats.
Veel liefs van het oudercomité van de gemeenteschool Hoogstraten

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel