Kerstmarkt voor Het Zavelhuis

Ten voordele van het Zavelhuis

De leerlingen van het 3e en 4e jaar basismechanica en plant, dier en milieu van De Wijnpers in Leuven werken tijdens de projectweek rond afdelingsspecifieke thema's.
Ze sluiten de week af met een kerstmarktje op school waarbij ze zelfgemaakte zaken verkopen (kerstkaarten, vuurkorven, bloemstukjes, eten en drinken, ...) ten voordele van het gekozen goede doel: Het Zavelhuis.

Waarom dit goed doel?

Pieter Vanaenroyde is nauw verbonden met onze school. Daarom willen we samen met onze leerlingen onze schouders onder dit knappe initiatief zetten.

het Zavelhuis

Het Zavelhuis bouwt mee aan een warme, inclusieve samenleving!
Het Zavelhuis wordt de thuis voor 15 jongvolwassenen met een beperking: Jeremy, Birgit, Esther, Sandra, Aude, Celine, Farid, Paulien, Axel, Pieter, Frederik, Pieter, Katharina, Stijn en Sven. Professionele hulpverleners zorgen samen met ouders en vrijwilligers voor de permanente ondersteuning van de bewoners.
Het Zavelhuis wordt gebouwd op de site Molenveld in Herent op een grond die afkomstig is van de Kerkfabriek Herent. Het bouwproject wordt gecoördineerd door de sociale huisvestingsmaatschappij Volkswoningbouw Herent. De start van de bouwwerken is gepland voor het najaar van 2019.

Bekijk dit goed doel