Kerstmarkt van de materniteit

Ten voordele van BiJeVa

Op vrijwillige basis gaan de vroedvrouwen tijdens de week voor kerst op verschillende dagen een kraampje opstellen om hun zelfgemaakte producten (confituur, limoncello, porto, badbruisballen, kersthangertjes,...) te verkopen aan de voorbijgangers en het personeel van het ziekenhuis. Er zouden ook kerstrozen te koop aangeboden worden voor een democratische prijs.

Waarom dit goed doel?

Als vroedvrouw komen we in contact met veel kansarme gezinnen. We willen ons steentje bijdragen door de kinderen in onze regio die in armoede leven wat extra middelen te geven en eens te laten ontsnappen aan hun moeilijke thuissituatie.

BiJeVa

BiJeVa verzacht kinderarmoede in verschillende lokale Vlaamse regio's. Kinderarmoede gaat bij BiJeVa over minderjarige kinderen, van 6 - 12jr. met een uitloop tot 14jr., die opgroeien in een gezin dat in armoede moet leven. We geven dus ook informele ondersteuning in die gezinnen. Dat gaat van onmiddellijke dienstverlening, over bemiddelen in contacten met diensten/instellingen tot de ouders en kinderen (na hun 14jr.) betrekken bij vrijwilligerswerk.
De kinderen ondersteunen wij om erbij te horen met een laagdrempelige toeleiding naar volgend buitenhuisaanbod:
- 2 zomervakanties (binnenland);
- 1 buitenlandse (zomer)vakantie bij vakantieouders;
- workshops in de educa container o.a. computeren, lego-education, allerlei hobby's;
- daguitstappen;
- een sinterklaas-, kerst- en nieuwjaarsfeest.

Bekijk dit goed doel