Kerstmarkt Leerbeek

Ten voordele van Martin De Kegel vzw

Op de kerstmarkt in seniorie Kesterberg zullen wij artisanaal gemaakte advocaat, taart, bokkenpootjes en dergelijke verkopen. Er worden ook kerststukjes verkocht allemaal ten voordele van vzw Martin De Kegel.

Waarom dit goed doel?

Persoonlijk bij betrokken. We kennen het project van heel dichtbij en weten dat het geld rechtstreeks bij de meest hulpbehoevenden terecht komt.
Het biorijst project is een project dat erg duurzaam is en dat we willen blijven ondersteunen.

Martin De Kegel vzw

VZW Martin De Kegel heeft projecten in Sri Lanka die onder te brengen zijn in 2 peilers:
- scholarship voor kinderen
- bio rijstproject
Prioriteit is scholarship voor kinderen. We voorzien jaarlijks schoolbenodigdheden voor 700 kinderen. Het gaat om kinderen van kansarme ouders, zowel in het basisonderwijs als in het hoger onderwijs en universiteit. Ook kinderen met een beperking worden gesteund.
Voor 2019 en 2020 is er opnieuw het project voor hulp aan de rijstboeren die hun commerciële rijstteelt willen overschakelen op bio cultuur. Er zijn heel veel mensen met nierproblemen op plaatsen waar rijst geteeld wordt, ten gevolge van overmatig gebruik van chemicaliën als meststof, onkruid- en insectenbestrijding. Ook kinderen worden ziek! De problemen situeren zich in de streek van Anuradhapura en Polonnaruwa.
We breiden ons project uit naar het district van Kurunagala. Onze hulp is broodnodig!!!
Lees meer op onze website: www.mdkvzw.be

Bekijk dit goed doel