Kerstmarkt in De Krinkel

Ten voordele van MOVE TO IMPROVE

We organiseren samen met andere jeugdbewegingen en organisaties van Marke een kerstmarkt waarbij we allemaal verschillende dingen om te eten en te drinken voorzien. We zorgen voor een gezellige sfeer en hopen op een massale opkomst om er een top avond van te maken.

Waarom dit goed doel?

We hebben met KSA Marke gekozen om met onze kerstmarkt Move To Improve te steunen omdat er zo veel verschillende goede doelen bestaan, maar deze is toch wel een beetje anders dan de andere. Het organiseren van circuskampen voor mensen met neuromotorische problemen vinden wij een heel leuk initiatief. Wij weten als KSA natuurlijk als geen ander dat op kamp gaan altijd leuk is. Je maakt er veel nieuwe vrienden en er is altijd een gezellige sfeer en iedereen is er voor iedereen. Het is dus super dat ook deze mensen een kans hebben om op zo'n onvergetelijk avontuur te gaan.

MOVE TO IMPROVE

Move To Improve is een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische problemen. 2 à 3 kinderen op 1000 worden geboren met een motorisch probleem, voornamelijk ten gevolge van een hersenverlamming. Hersenverlamming is de meest voorkomende oorzaak van gang- en bewegingsafwijkingen bij kinderen. Veel van deze kinderen hebben uitgebreide onderzoeken, specifieke behandelingen en hulpmiddelen nodig. Deze zijn vaak duur en niet altijd gefinancierd door de ziekenfondsen. Vanuit deze nood werd Move To Improve in het leven geroepen. Het doel van deze organisatie is het optimaliseren van de zorgen voor deze kinderen en het bewerkstelligen van duurzame behandelingen door onderzoek. Dit gebeurt in het UZ Pellenberg. Tom Boonen is onze peter.

Bekijk dit goed doel