Kerstmarkt Heilig Hart Heverlee

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Op 13 december is iedereen vanaf 15u30 welkom op het schoolterrein aan Zonnewende van het Heilig Hart te Heverlee. Het leerkrachtenteam steekt samen met de kinderen de handen uit de mouwen ten voordele van kom op tegen kanker. Je kan er de kunstwerkjes van onze kinderen komen bewonderen en hiermee dé kerstaankoop van 2019 doen. Daarnaast zorgen wij voor de ideale sfeer om het weekend goed in te zetten met een lekker hapje, een warm of koud drankje en heel wat gezelligheid. Voor ieder wat wils dus allen daarheen!

Waarom dit goed doel?

Binnen ons leerkrachtenteam werden we meermaals geconfronteerd met deze ziekte. Om deze collega's een hart onder de riem te steken, willen we graag dit goede doel steunen. Daarnaast kwam elke collega in zijn naaste omgeving wel eens in aanraking met de ziekte. Hierdoor beseffen we des te meer hoe belangrijk onderzoek naar kanker is.
Dit met als boodschap om de overwinnaars te bewonderen, de strijders te steunen en de overledenen te eren.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel