Kerstmarkt GC De Maere tvv CuPerheroes

Ten voordele van CuPerheroes

Er gaan allerlei leuke snuisterijen verkocht worden zoals handgemaakte beertjes, zelfgemaakte armbandjes, snoepzakjes,...

Verder gaan we warme chocomelk uitschenken, zelfgemaakte limoncello alsook onze eigen warme drank genaamd “Engelengeduld”!

Kom zeker langs!!!

Waarom dit goed doel?

De vooruitgang van de wetenschap en het onderzoek naar de hersenen staat niet stil en verandert in hoog tempo. Er werden de afgelopen jaren veel nieuwe therapieën ontwikkeld die deze kinderen hun levenskwaliteit wezenlijk kunnen verbeteren. Het nadeel is dat geen van deze therapieën reeds erkend wordt en terugbetaald wordt door de overheid.

De vzw CuPerheroes werd opgericht om kinderen en ouders van kinderen met Cerebrale Parese of CP te ondersteunen zowel financieel als moreel in hun zoektocht naar de weg die zij kunnen bewandelen om juist die therapieën te vinden die hen echt vooruit helpen.

Met deze actie hopen wij dit traject te vergemakkelijken.

CuPerheroes

De vzw CuPerheroes is opgericht nav een zoontje van een bevriend koppel dat hersenschade heeft opgelopen op de leeftijd van vijf maanden. Het verdict was cerebrale parese of hersenverlamming. Dit is de meest voorkomende oorzaak van een handicap bij kinderen. De diagnose kan verstrekkende gevolgen hebben. Cerebrale parese zorgt voor aantasting van de motoriek, wat zijn effect heeft op grove motoriek zoals stappen, kruipen, fijne motoriek zoals schrijven, praten, eten, ademen,... er zijn vele nieuwe therapieën die helpen om de kindjes te helpen maar deze zijn nog niet terugbetaald in België. Wij willen graag de ouders van kinderen met CP ondersteunen in hun zoektocht naar deze therapieën, indien mogelijk ook financieel... wij willen cerebrale parese onder de aandacht brengen want het komt veel meer voor en heeft veel meer effect op veel gezinnen dan geweten is. Kortom wij willen er zijn emotioneel, financieel voor kinderen met CP en hun ouders want zij kunnen alle hulp gebruiken.

Bekijk dit goed doel