Kerstmarkt for life

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Gezellige kerstmarkt met mogelijkheid tot het nuttigen van een hapje en/of drankje alsook de aankoop van een handgemaakt kerstcadeautje.

Waarom dit goed doel?

Als lokaal dienstencentrum hebben we onze gebruikers betrokken bij de keuze van het goede doel. Dit jaar is de keuze gevallen op het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Onze organisatie richt zich op personen met een beginnende zorgbehoefte (vnl. ouderen). Uit de keuze blijkt dat onze gebruikers een grote affiniteit hadden met dit goede doel.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In Belgiƫ krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel