Kerstmarkt Dekenij Oude Bareel

Ten voordele van Bednet

Als dekenij Oude Bareel organiseren wij op 14/12 voor de zesde maal een gezellige kerstmarkt op de speelplaats van het Sint-Jans College Oude Bareel. Al de standhouders zijn plaatselijke verenigingen en gaan 10% van hun omzet afstaan aan het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Wij organiseren met onze dekenij Oude Bareel een gezellige kerstmarkt. Deze gaat door op de speelplaats van het Sint-Jans College. Vandaar onze keuze voor dit goede doel.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel