Kerstmarkt Chiro Knipoog

Ten voordele van Kleine Prins

Na onze Chirowerking worden alle leden, ouders en buren uitgenodigd om gezellig bij te praten rond een kampvuur met een glaasje gluhwein/chocomelk en een warme pannenkoek. Deze zullen verkocht worden aan zeer democratische prijzen.

Waarom dit goed doel?

Wij organiseren een actie met de jeugdbeweging Chiro Knipoog (Kortrijk) en vonden het daarom een logische keuze om een goed doel te kiezen die zich inzet voor -18 jarigen. Wij als leiding engageren ons wekelijks voor dezelfde leeftijdsgroep en beseffen maar al te goed dat het deelnemen aan een jeugdwerking niet voor iedereen een evidentie is. Op financieel vlak kunnen wij zelf de ouders tegemoetkomen. Echter wanneer het door lichamelijke redenen komt, kunnen wij hier niet veel aan doen en door het steunen van De Kleine Prins, hopen wij zo ook ons steentje bij te dragen.

Kleine Prins

VZW Kleine Prins is meer dan 40 jaar geleden opgericht en werkt volledig met vrijwilligers. Wij begeleiden gezinnen die getroffen worden door een levensbedreigende ziekte van een kind voor de leeftijd van 18 jaar. De werking omvat drie terreinen:
-emotionele ondersteuning: een luisterend oor zijn en de zorg van de ouders proberen te verlichten
-lotgenotenwerking door het organiseren van 4 feestelijke activiteiten per jaar voor alle gezinnen.
-financiële steun voor medische kosten gerelateerd aan de ziekte van het kind.

Bekijk dit goed doel