Kerstmarkt Bornem

Ten voordele van ALS Liga

N-VA Bornem en Iedereen Bornem slaan als coalitie in Bornem de handen in elkaar om de lekkerste jenevertjes te verkopen op de Kerstmarkt teneinde het goede doel een warm hart toe te dragen.

Waarom dit goed doel?

Als coalitie N-VA Bornem-Iedereen Bornem streven wij ernaar om ons regelmatig in te zetten voor het goede doel. In het verleden deden we dit reeds voor andere doelen zoals KOTK. Dit jaar is het dus de beurt aan ALS Liga, een doel dat alle (en veel meer) steun verdient.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel