Kerstmarkt @ POTTEAU

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

We vormen onze vrijdagse "afterwork" drink om in een heuse kerstmarkt. Enkele collega's die in een band spelen, luisteren het marktje op met live-muziek. Kinderen kunnen allerlei spelletjes spelen, terwijl de ouders genieten van een lekker warm of lekker fris drankje. Tussendoor voorzien we ook een tombola waar een mooie prijs mee te winnen valt. Voor het goede doel verkopen we ook een zelfgemaakt gadget.

Waarom dit goed doel?

Uiteraard spreekt dit goede doel iedereen aan, want helaas kent iedereen wel iemand die ziek is. Ook enkele van onze collega's hebben al moedig moeten strijden tegen kanker. We kopen elk jaar Azalea's voor Kom op tegen kanker, maar aangezien het evenement dit jaar doorgaat in "onze stad", willen we nog een tandje bijsteken.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel