Kerstmarkt

Ten voordele van Bednet

Een gezellige kerstmarkt op het College, waar iedereen welkom is, waar je zelfgemaakte kerstgeschenkjes kan kopen, genietend van een hapje en een drankje terwijl de leerlingen in het kerstkoor voor extra sfeer zorgen.

Waarom dit goed doel?

Geen enkel kind kiest ervoor om ziek te zijn en afgezonderd te worden van zijn vrienden op school. We hebben op school ook al gebruik gemaakt van Bednet om langdurige,zieke kinderen te onderwijzen en het contact met klasgenootjes te behouden. Het geeft hen het gevoel er toch bij te horen.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel