Kerstkoekjes voor ALS

Ten voordele van ALS Liga

Ik verkoop lekkere zelfgebakken zandkoekjes in kerststijl ten voordele van de ALS-liga. Ik verkoop de koekjes aan 4 euro per pakje. Ik wil ze verkopen aan mijn collega's, op de kerstmarkt van Beerse, in de tennisclub, aan vrienden en familie.

Waarom dit goed doel?

In juni kreeg mijn papa de diagnose ALS. Het is onvoorstelbaar hoezeer ALS zijn leven, maar ook dat van zijn gezin, familie en collega's, veranderd heeft. Gewone dingen zoals een brood halen, een wandeling maken, maar ook douchen, scheren, toiletbezoek... zijn voor hem zonder hulp niet meer mogelijk. Er is nog altijd geen remedie tegen ALS. De ALS liga ondersteunt onderzoek naar ALS. Dit is broodnodig. Ik wil mijn steentje bijdragen aan het onderzoek naar ALS. Voor mijn papa en alle anderen die met deze ziekte geconfronteerd worden.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel

Video's