Kersthappening for life

Ten voordele van Escalante vzw

Alle leerlingen van onze school genieten van een warme actie voor een warm doel... een speelplaats met een vuurtje, muziek, sfeer, gezelligheid en veel lekkers. Een viering, workshops en allerlei acties in kerstsfeer.

Waarom dit goed doel?

We geloven in de meerwaarde van dit warme huis, voor warme mensen. Eén van die warme mensen is een collega van onze school. Zo zijn we allemaal een beetje betrokken.

Escalante vzw

Als jongere met een beperking moet je heel wat obstakels overwinnen om op eigen benen te staan.
Escalante vzw is ontstaan vanuit de visie dat ook deze jongeren op hun manier en met de juiste ondersteuning zelfstandig kunnen wonen.
In Mortsel bouwen we een huis waar 10 jongeren met een verstandelijke beperking zo gewoon mogelijk onder 1 dak kunnen wonen. Dankzij de centrale ligging geraken de bewoners gemakkelijk op hun werk of dagbesteding, kunnen ze zelfstandig op stap gaan of hun hobby's beoefenen.
De jongeren bepalen zelf hoe ze (samen) willen leven: zelfstandig met een minimum aan begeleiding op een studio of samen voor wie meer nood heeft aan sociaal contact of voor wie iets meer hulp nodig heeft.
Voor de begeleiding werkt Escalante samen met reguliere en gespecialiseerde diensten. Een vaste begeleid(st)er die in een aanpalend appartement woont, staat in voor de dagelijkse permanentie.

Bekijk dit goed doel