Kerstdrink 2019

Ten voordele van MUG-Helikopter IMDH vzw

Na de chirozondag kan je nog iets komen drinken of eten aan het heem. Er zijn braadworsten, glühwein, jenever, chocomelk en nog veel meer. Je kan er ook een foto laten trekken bij de kerstman. Er zal ook gezongen worden door het koor ortier. Iedereen is welkom jong en oud.

Waarom dit goed doel?

Met chirojongens en -meisjes wevelgem organiseren wij een kerstdrink en elk jaar gaat het geld naar een goed doel. Dit jaar kiezen wij voor MUG-Helikopter omdat er een leidster in onze chiro groep een nichtje heeft die in de grote vakantie gered is geweest door de MUG-Helikopter en wij willen dat de MUG-Helikopter mensen blijft redden.

MUG-Helikopter IMDH vzw

De vzw Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening en zijn MUG-Helikopter redt al ruim 30 jaar levens en komt gemiddeld 600 maal per jaar tussen bij levensbedreigende aandoeningen ten gevolge van ziekte of ongevallen.

Financiering deels via sponsoring
De kostprijs kan en mag zeker niet verhaald worden op de vervoerde patiënten aan wie hetzelfde tarief van het ambulancevervoer via de weg wordt aangerekend. De financiering gebeurt door een bijdrage van de provincie West-Vlaanderen, gemeentes uit West-Vlaanderen en een 10-tal Oostvlaamse gemeenten . Verder dient beroep gedaan te worden over zowel grote als kleine sponsoren om het jaarlijks budget sluitend te krijgen.

Bekijk dit goed doel