Kerstboompjes tegen kanker

Ten voordele van Vriendtjes Tegen Kanker

Tijdens de maand december verkopen we met enkele collega’s handgemaakte hangertjes voor in de kerstboom aan medewerkers van een aantal stadsdiensten. Met deze actie hopen we het onderzoek naar een doelteffende behandeling voor eierstokkanker een steuntje in de rug te geven.

Waarom dit goed doel?

Mijn eigen moeder is in 2001 overleden na een jarenlange strijd tegen deze kanker. Ik heb als kind dus van dichtbij gezien hoe oneerlijk de strijd tegen eierstokkanker is. jammer genoeg lijken de kansen nog niet sterk gekeerd te zijn sinds 2001. Daar moet dringend verandering in komen!

Vriendtjes Tegen Kanker

Vriendtjes Tegen Kanker vzw is een initiatief opgericht door Evelien Devriendt en haar vrienden. Onze vriendengroep maakt handgemaakte juweeltjes en organiseert uiteenlopende evenementen ten voordele van onderzoek naar de 'silent killer' eierstokkanker. Al ons ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar ons fonds onder leiding van prof. Dr. Ignace Vergote, Europees expert op het vlak van gynaecologische kankers en diensthoofd Gynaecologie-Verloskunde van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven.

Eierstokkanker is “een zeer moeilijke kanker, die jong en oud treft”, een “silent killer”. 81% van de patiënten overlijden. Het is niet alleen een zeer kwaadaardige kanker, maar het is ook een vergeten kanker, waar weinig onderzoek naar is.

Bekijk dit goed doel