Kerstactie voor het recht op vakantie

Ten voordele van Stapje in de wereld vzw

Tijdens de 'andere' kerstmarkt te Leuven 14-15 december en tijdens de kerstmarkt te Herent verkopen we wijn met een warme boodschap voor het goede doel

Waarom dit goed doel?

Wij vinden het belangrijk dat wie lange tijd thuis zit of wie wegens gebrek aan centen niet op vakantie kan toch de kans krijgt om er eens tussenuit te zijn. Het recht op vakantie is een mensenrecht!

Stapje in de wereld vzw

vzw Stapke in de wereld organiseert kwalitatieve vakanties en leuke uitstappen voor kinderen, jongeren en gezinnen die dapper rondkomen met een te klein budget en wil hun zelfredzaamheid verhogen.
1 op 7 gezinnen kunnen niet op vakantie of ondervinden drempels om te kunnen deelnemen aan ontspannende activiteiten. Daarom willen we samen met hen een stapje in de wereld zetten en genieten van deugddoende, plezante, gemoedelijke momenten in een multicultureel gezelschap. We zetten sterk in op een positieve en persoonsversterkende aanpak en op het SAMEN een warme wereld mogelijk maken. De 'vakantie' is het middel om mensen te versterken zodat ze hun kwaliteiten (h)erontdekken en hun leven weer in handen kunnen nemen. Wij helpen hen zo te groeien naar zelfredzaamheid.

Bekijk dit goed doel