Kerst met mobile school

Ten voordele van Mobile School

Zowel online via fb pagina als op straat verkopen van kerstbal. Vervaardigd uit hout. Uitgewerkt met logo van mobile school

Waarom dit goed doel?

We zijn zelf 2 leerkrachten. Mijn man maakt samen de leerlingen de mobiele schooltjes. Dus we zien ze gemaakt worden, gehaald en afgeleverd worden. Van beginproces tot eindadres. Overal ter wereld geven deze schooltjes straatkinderen de mogelijkheid om te leren. Om straat, ongedwongen.

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel