KBC Kerstmarkt

Ten voordele van ALS Liga

Creatieve collega's tonen hun talenten tijdens een intern georganiseerde KBC Kerstmarkt waarbij ze hun producten te koop aan bieden. Deze talenten resulteren in een breed gamma aan producten zoals: peperkoeken huisjes, wijn, bier, pralines, boeken-romans, wenskaarten, kerstekoekjes, hartige hapjes, digitale kalender, kerstdecoratie, .....

Waarom dit goed doel?

Collega's bij KBC werden getroffen door deze verwoestende aandoening. Hierdoor werden we zeer nauw betrokken bij de gevolgen voor de patiënt. Dit niet alleen op de werkvloer maar ook met de gevolgen in het dagelijks leven van het gezin.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.
Alle MFL opbrengsten gaan integraal naar het wetenschappelijk onderzoeksfonds A cure for ALS: https://ALS.be/nl/ALS-onderzoek

Bekijk dit goed doel