Kamishibai & koekjes

Ten voordele van De Verhalenweverij Sociaal VZW

Op zaterdag 16 november kan je in de kinderbib gaan luisteren naar Kamishibaiverhalen. Kamishibai is Japans en betekent 'papieren theater'. Het is een verteltechniek waarbij een verhaal verteld wordt met grote afbeeldingen die één voor één getoond worden. Gaan luisteren is gratis, maar een vrije bijdrage is welkom.

Waarom dit goed doel?

Hallo! Ik ben Nina en ben vrijwilliger bij De Verhalenweverij.
De Verhalenweverij bevordert leesplezier bij kinderen d. m. v. verschillende projecten; een doel dat mij nauw aan het hart ligt. Ikzelf werk ik een bibliotheek en ben dan ook geboeid door lezen en boeken. Vorig jaar organiseerde ik de actie 'Leuven Leest for Life'. Ook dit jaar wil ik weer mijn steentje bijdragen en een leuke activiteit organiseren ten voordele van De Verhalenweverij.

De Verhalenweverij Sociaal VZW

De Verhalenweverij Sociaal bevordert leesplezier bij kinderen uit asielcentra en kinderen uit de bijzondere jeugdzorg . Door activiteiten zoals creatieve workshops en vertellingen te organiseren, willen wij de drempel van het lezen in het Nederlands verlagen en laten ontdekken dat lezen gewoon plezierig kan zijn. Immers wie graag leest, leest beter. En goed lezen draagt bij tot betere studieresultaten.
Met uw steun kunnen we nieuwe meertalige Kamishibaivertellingen en boekjes maken en onze activiteiten verderzetten en verbeteren.

Bekijk dit goed doel