Julie & Emiel bakken mini- cupcakes tvv Kom op Tegen Kanker

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Julie (7) & Emiel (6) verloren vorig jaar hun opa, hun held. Na haar succesvolle actie vorig jaar wou Julie opnieuw iets doen. Ditmaal krijgt ze versterking van haar broer Emiel. Samen met mama gaan ze aan de slag met bakken en verkopen van mini- cupcakes. Voor een zakje van 5 mini-cupcakes vragen ze €4.

Ze hopen op die manier geld in te zamelen dat de dokters medicijnen kunnen ontwikkelen en er opa’s kunnen gered worden.

Waarom dit goed doel?

Julie (7j) verloor op 24/12/2018 haar opa aan kanker. Op een paar weken tijd heeft een meedogenloze hersentumor haar opa verzwakt. Julie heeft toen 1030€ ingezameld via de warmste week vr Kom Op Tegen Kanker. Nu wou ze opnieuw iets doen. Deze keer krijgt ze hulp van haar opa’s allerbeste vriend tevens haar coole broer, Emiel (6j). Samen bakken ze mini cupcakejes en met die centjes hopen ze dat de dokter voor andere opa’s wél medicijntjes kunnen maken...

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Video's