Jazz voor de toekomst van Brusselse kinderen.

Ten voordele van Vrienden van het Huizeke

In deze muzikale avond wordt er gereflecteerd over thema's die de toekomst van kinderen vormgeven: (on)gelijkheid, kansarmoede, een gevoel of tekort aan vrijheid…
Tegelijk wordt er vooral een hoopvolle boodschap bespeeld naar een mooie en betere toekomst.
Dit in een mix van jazz en andere muziek.

Op het programma:
-Jan Hautekiet (piano)
-Tuur Florizoone's Tricycle: Tuur Florizoone (accordeon), Philippe Laloy (saxofoon, fluit), Vincent Noiret (contrabas). www.tricycle.be
-Christian Mendoza trio: Christian Mendoza (piano/fender rhodes), Lennart Heyndels (contrabas), Lionel Beuvens (drums)

Waar: Groenstraat 156
1030 Schaarbeek
Wanneer: Zaterdag 23/11/19.
Deuren: 19u
Start concert: 20u.
Kaarten in voorverkoop en aan de kassa.
Info vvk: contacteer Marisa Mendoza: mendoza_marisa@hotmail.com

Waarom dit goed doel?

"Vrienden van het Huizeke" bestrijdt kinderarmoede
door ondersteuning van ouders en hun thuissituatie.
Kinderen in een kansarme en moeilijke thuisomgeving kunnen immers hun potentieel niet volledig of amper ontplooien, in een ongelijke strijd tegen obstakels waar ze niet verantwoordelijk voor zijn.
Door ouders te begeleiden en te gidsen bij het vinden van de juiste steun (CAW, OCMW, CLB), en een gespreks- en vertrouwenspartner te worden voor deze ouders, biedt "Vrienden van het Huizeke" een veel betere en veilige omgeving voor deze kinderen. Zo krijgen deze jonge zielen terug geloof in zichzelf en in hun toekomst.
In de maatschappij van deze tijden is het des te meer belangrijk om een kind de kansen aan te bieden waar elk mens recht op heeft.
Daarom verdient "Vrienden van het Huizeke" onze steun!!!

Vrienden van het Huizeke

Veel kinderen in armoede verlaten de school zonder diploma waardoor ze in armoede blijven.Wij gaan in tandem (hulpverlener en ervaringsdeskundige in armoede) aan de schoolpoort staan om ouders in armoede aan te spreken en toe te leiden tot CAW, OCMW, CLB; Wij gaan mee waar nodig en zolang als nodig. Zo versterken we ouders en nemen we zorgen van kinderen weg, waardoor ze meer kind kunnen zijn, er minder gedragsproblemen zijn, betere schoolresultaten en minder schooluitval. We doen dit vanuit een buurthuis, waar we letterlijk aanwezig zijn in de thuiswereld van ouders en kinderen en bruggen kunnen leggen met onderwijs en samenleving. Wij willen meer tandems inzetten om meer scholen te bedienen; waardoor we meer ouders en kinderen bereiken.

Bekijk dit goed doel