Janssen Pharmaceutica Warmste Week

Ten voordele van RAKO België

Ook dit jaar zet Janssen Pharmaceutica zich weer in voor 33 vzw’s, voorgedragen door Janssen medewerkers die een persoonlijke link hebben met een vzw. Onder het motto “iedereen (zorgt) voor Iedereen” zullen allerhande campussen overkoepelende acties georganiseerd worden (Beerse, Geel, Merksem) om geld in te zamelen voor deze 33 vzw’s die onze collega’s een warm hart toedragen. Activiteiten omvatten o.a. een Sinterklaasontbijt, allerhande sportactiviteiten (early bird bootcamp, tai chi for life, gebouwenrun, ...), cultuur en ontspanningsactiviteiten (filmvertoning, verzoekplaatjes draaien, wandelen,...) en uiteraard doet een hele Janssen delegatie ook weer mee met de warmathon.

Waarom dit goed doel?

Ik ben hier zelf vrijwilliger voor en ben reeds ter plekke geweest. Ik heb met eigen ogen de impact kunnen zien

RAKO België

RAKO (Remote Area Kids Organisation) is actief op het platteland in Cambodja, meer bepaald in de provincies Siem Reap en Banteay Mean Cheay.
Siem Reap is wereldberoemd door de overblijfselen van de oude Khmertempels van Angkor Wat. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen dit werelderfgoed. Het toerisme groeit jaar na jaar en ook het aantal vijfsterrenhotels wordt steeds groter!
Toch gaat de dagelijkse overlevingsstrijd voor de lokale bevolking verder, vooral op het platteland! Er is immers nog steeds een groot tekort aan zuiver drinkwater, onderwijs en medische zorgen. RAKO zet zich in om de bevolking te voorzien van waterputten en waterzuiveringsfilters en bouwt ook infrastructuur voor basisonderwijs en eerstelijnsgezondheidszorg op het platteland. Onze belangrijkste missie is het aanbieden van onderwijs aan de kinderen op het platteland, zij zijn immers de TOEKOMST van het land!

Bekijk dit goed doel