Jacks kleine hartjes kaarten

Ten voordele van De Kleine Hartjes

Op Jacks geboortekaartje staat een prachtige beer. Nooit gedacht hoe toepasselijk het zou worden, maar hij is een lieve, sterke beer. Die beer werd getekend door zijn talentvolle Omi Pit. Dat creatieve gen heeft waarschijnlijk een generatie overgeslagen. Daarom heb ik voor deze actie lief gekeken naar de Omi en is zij opnieuw achter de tekentafel gaan zitten. Het resultaat: prachtige kerst- en verjaardagskaarten met de schattigste diertjes. kostprijs: 5 euro voor een set van drie kaartjes.

Het geld gaat naar wetenschappelijk onderzoek van het team Kindercardiologie van UZ Leuven. Jack deed tijdens zijn open hart operatie mee aan twee studies. We beseffen dat baby's en kindjes hierdoor nog betere zorgen krijgen in de toekomst. Daar willen we graag ons steentje aan bijdragen.

Waarom dit goed doel?

Op 25 juni werd Jack geboren. Het liefste, mooiste baby'tje - ja, dat zeggen ze allemaal - dat we ooit gezien hadden. Tijdens de echo's merkte de gynaecoloog een gaatje op in zijn hartje (VSD). Een dag na de geboorte werd onze bubbel kapot geprikt. Jacks hartje had niet alleen een groot VSD, maar ook kleine linkerhartkamers en een vernauwing in de aortaboog . Hij werd meteen opgenomen op de NICU (neonatal intensive care unit) en vertrok enkele dagen later naar UZ Leuven. De cava werd ingepakt, de suikerbonen terug naar huis gebracht en voor ons, onze vrienden en families betekende dit het begin van vier intense maanden. Eén week oud was hij toen we wachtten op het verlossende nieuws dat de eerste operatie geslaagd was. Er zouden nog twee operaties volgen, waaronder een openhart operatie en enkele weken in het ziekenhuis van Leuven. En nu is het voorbij, de problemen aan zijn hartje zijn hersteld. Met deze actie willen we een moeilijke, intense maar ook mooie periode afsluiten.

De Kleine Hartjes

Als mama van een hartekindje wou ik iets terugdoen voor de fantastische artsen en chirurgen van UZ Leuven, team kindercardio. Zonder wetenschappelijk onderzoek en zonder operaties had mijn dochter maar een levensverwachting van zes maanden, nu is ze een bloeiende meid van bijna 6 jaar die ondertussen in het eerste leerjaar zit én in de Volleybalclub is ingeschreven!
Ik ging in de leer bij het Runefonds voor kindercardiologisch onderzoek, gevestigd in Dendermonde. Na enige tijd besloten we hier in West-Vlaanderen onze eigen koers te varen als feitelijke vereniging. In 2017 zijn we overgestapt van feitelijke vereniging naar VZW. Wij willen wetenschappelijk onderzoek binnen UZ Leuven mee mogelijk maken via verschillende acties, maar willen ouders en hartekindjes ook samenbrengen, informeren en ondersteunen via jaarlijkse ontmoetingsmomenten. Door De Warmste Week konden we al meer dan 25000€ schenken aan UZ Leuven en zijn de eerste wetenschappelijke publicaties door onze steun een feit!

Bekijk dit goed doel

Video's