Internationale avond Howest

Ten voordele van De Landgenoten

Op woensdag 18 december organiseren de studenten van het tweede jaar biomedische laboratoriumtechnologie een internationale avond. Hier willen de studenten de mensen kennis laten maken met de SDGs (Sustainable Development Goals). Dit gebeurt aan de hand van allerhande leuke en leerrijke activiteiten zoals: een Virtual Reality opdracht, een escape room, een blokkenspel, een quiz en nog vele andere toffe activiteiten. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor jong en oud!

Voor de activiteiten wordt er telkens een kleine bijdrage gevraagd, de winst gaat integraal naar De Landgenoten.

De inkom van deze avond is geheel gratis. Aan de ingang zullen bonnetjes gekocht kunnen worden (enkel cash) om aan de activiteiten deel te nemen en er is natuurlijk ook een bar voorzien om tijdig de dorst te lessen.

We hebben dus alles in huis om er een geslaagde avond van te maken. Tot dan!

Waarom dit goed doel?

Als jongvolwassen zitten ook wij in met het klimaat, de landbouw wordt hierbij nog vaak aangewezen als een boosdoener. Door landgenoten te steunen willen wij ervoor zorgen dat er in de toekomst nog steeds genoeg voedsel is en dat de productie ervan op een ecologisch verantwoorde manier gebeurt.

De Landgenoten

Weet jij wie jouw eten produceert? En hoe? Elke week stoppen 25 landbouwbedrijven in Vlaanderen. Onze boeren moeten steeds meer produceren voor minder geld, en vinden geen opvolger. Door het gebruik van kunstmest en chemische pesticiden geraken bovendien onze bodems uitgeput, met nefaste gevolgen voor klimaat en milieu.

Jonge starters willen het anders doen: landbouw met meerwaarde voor mens, dier en omgeving. Een landbouw die werk maakt van vruchtbare bodems, die CO2 uit de lucht omzetten naar koolstof in de grond, wat zorgt voor minder erosie of overstromingen. Voor vele boeren is landbouwgrond echter onbetaalbaar. Toch willen wij duurzaam, lekker en lokaal voedsel. Ook in de toekomst.

De Landgenoten kopen en beheren landbouwgrond en verhuren die aan bioboeren. Hoe meer vruchtbare velden wij kunnen aanbieden, hoe meer verse voeding onze boeren kunnen produceren. Dat is goed nieuws voor onze gezondheid, de lokale gemeenschap en het milieu.

Bekijk dit goed doel