Hotdogverkoop

Ten voordele van MUST

's Middags kunnen alle leerlingen van onze school in plaats van hun boterhammen te eten hotdogs kopen voor 2,5 euro. Dit allemaal ten voordele van vzw MUST. Samen met de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar gaan we dit alles draaiende houden.

Waarom dit goed doel?

Ik ben leerkracht van het vijfde en zesde leerjaar in basisschool De Zilverberk. Axelle uit mijn klas is bevriend met Stan. Stan is 6 jaar en heeft muco. Elk jaar zetten wij ons in voor het goede doel. Dit jaar was het dus snel gekozen!

MUST

vzw MUST zamelt geld in ten voordele van de strijd tegen mucoviscidose.

Mucoviscidose in een notendop:
- Nr 1 levensbedreigende erfelijke ziekte in BE
- +/- 1300 muco strijders in BE
- Taaie slijmen tasten oa longen aan
- Intensieve dagelijkse behandeling
- Geen remedie

vzw MUST wil de muco strijders helpen met de kosten van de behandelingen mee te bekostigen, waar bestaande organisaties niet tussenkomen. Anderzijds steunen we initiatieven mbt het onderzoek naar de genezing van Mucoviscidose (vb Belgische Vereniging voor de Strijd tegen Mucoviscidose)

Met de opbrengst van de Warmste Week 2018 hebben we een IPV toestel aangekocht voor kinder kinepraktijk Akketuut in Heist-op-den-Berg. Hier zitten meerdere kinderen met mucoviscidose in behandeling. Doordat wij dit toestel hebben kunnen aankopen hoeven zij niet meer naar het UZ Leuven of het UZA te gaan.

Alvast bedankt voor uw gift

Bekijk dit goed doel