Hondenwandeling

Ten voordele van HACHIKO

Hondenwandeling t.v.v. Hachiko vzw, georganiseerd door kindergemeenteraad en jeugddienst Bonheiden.
De wandeling zal plaatsvinden op zondag 1 december en je kan vrij starten tussen 9 en 10u
aan Sint Maartensberg te 2820 Rijmenam.
Deelnameprijs bedraagt 5€
Honden dienen verplicht aangelijnd te worden.
We voorzien een leuke verrassing voor alle deelnemende honden (zolang de voorraad strekt).
Je kan kiezen uit een kleine tocht van 5 km (rolstoeltoegankelijk) of een grote tocht van 10 km.
Na de wandeling kunnen de deelnemers nog iets drinken en/of eten in Sint Maartensberg, waarvan de opbrengst dan eveneens naar Hachiko gaat.

Waarom dit goed doel?

Naar aanleiding van het plotse overlijden van hulphond Rubi van Krisje Peeters uit Bonheiden.
Rubi overleed ten gevolge van het opeten van zwerfvuil.
De leden van de kindergemeenteraad wilden zeer graag in samenwerking met de jeugddienst een actie opzetten voor Hachiko.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel