Hogent 1ste jaar orthopedagogie groep 1B6.1_Habbekrats

Ten voordele van Habbekrats

We gaan samen met de kinderen en jongeren uit Habbekrats snoepzakjes maken. Deze gaan we vervolgens verkopen van huis aan huis waarvan de winst naar de organisatie gaat.

Waarom dit goed doel?

We kiezen Habbekrats omdat dit een organisatie is die hulpverlening organiseert gericht naar kinderen en jongeren en hun context. Zij voorzien een plaats voor jongeren waar ze hun hart kunnen luchten en even kunnen ontspannen. We willen meer inzicht krijgen op wat de kinderen en jongeren daar allemaal doen en hoe ze geholpen worden. We willen dat er een lach op hun gezicht verschijnt tijdens onze actie. Ons doel is dan ook dat de jongeren er plezier aan hebben en het gevoel hebben dat ze er niet alleen voor staan.

Habbekrats

De vereniging heeft als doel kinderen/jongeren wiens levenssituatie gekenmerkt is door structurele achterstelling of kansarmoede via ondersteuning op individueel groeps- of structureel vlak meer participatiekansen te bieden, hun weerbaarheid te vergroten en belemmerings- of achterstellingsmechanismen tegen te gaan of op te heffen. (zie www.habbekrats.be)

Bekijk dit goed doel