Het Warmste Winterterras

Ten voordele van Eight

Op zaterdag 21 december slaan Crammerock en Jeugdhuis De Cramme de handen in elkaar en organiseren ze Het Warmste Winterterras ten voordele van VZW Eight.

De toegang tot Het Warmste Winterterras is volledig gratis, dan heb je wat extra voor een wafel, hamburger of een gluhwein. De opbrengst van onze drank- en eetkramen gaat naar De Warmste Week.

Op het programma: een bezoek van de kerstman voor de allerkleinsten, optredens van My Lennis, Freud & De Libidoos en Sonic Vibes, en een warme afterparty met special guest.

Waarom dit goed doel?

De opbrengst van het evenement gaat, samen met de opbrengsten uit de kids-ticketverkoop van het festival, integraal naar Eight vzw uit Sinaai. Deze vzw ging actief aan de slag met het idee van een basisinkomen als instrument binnen ontwikkelingssamenwerking en toonde in een pilootproject in Oeganda aan dat het mogelijk is om geld rechtstreeks aan mensen in armoede te geven zonder beroep te doen op grote instellingen of grote budgetten. Eenvoudige gsm’s, mobile money en de steun van een kleine maar overtuigde groep ondernemers maakten dit mogelijk. Eight gaat resoluut voor het ontwikkelen van innovatie in de sector van ontwikkelingssamenwerking: evidence based werken, efficiënte hulp en digitalisering.

Eight

Als we armoede willen uitroeien tegen 2030 hebben we radicale en bewezen recepten nodig. Geld geven aan mensen in armoede, zonder daar iets voor in de plaats te vragen is zo’n radicaal en tegen-intuïtief idee dat bewezen impact heeft.

EIGHT toonde in een pilootproject - dat liep van januari 2017 tot januari 2019 - aan dat het mogelijk is om geld rechtstreeks aan mensen in armoede te geven zonder beroep te doen op grote instellingen of grote budgetten. Eenvoudige gsm’s, mobile money en de steun van een kleine maar overtuigde groep ondernemers en effectieve altruïsten maakten dit mogelijk.

We zijn klaar om op grotere schaal te werken en zo een golf van betekenisvolle verandering in gang te zetten. Deze grotere schaal zal meer impact genereren en stelt ons in staat om meer onderzoek te doen doen naar de resultaten op lange termijn.

Zorg samen met ons voor impact!

Bekijk dit goed doel