Het Warmste Ontbijt

Ten voordele van ecoduikers vzw

Het Warmste Ontbijt is een initiatief van het QA-CR-team van ALDI. Collega's konden zich voor €8 inschrijven voor het Warmste Ontbijt dat zal plaatsvinden op dinsdag 17 en donderdag 19 december. We organiseren dit ontbijt in de bedrijfskantine met producten gesponsord door onze werkgever ALDI. We zorgen voor een gezellige kerstsfeer, een lekker ontbijt en een leuke babbel met collega's. De deelnemers konden op hun inschrijvingsbriefje stemmen op een goed doel. Het goed doel met de meeste stemmen zullen we steunen door de volledige opbrengst van onze actie te schenken.

Waarom dit goed doel?

We hebben een poll georganiseerd onder de deelnemers van ons 'warmste ontbijt' en dit goed doel kwam als winnaar uit de bus. Als medewerkers van een supermarktketen zijn we ons allemaal steeds meer bewust van verpakkingen, zwerfvuil en 'plastic soup'. We steunen dan ook graag een initiatief dat zich inzet om de Noordzee proper te houden.

ecoduikers vzw

Ecoduikers vzw zet zich met vrijwilligers in om wrakken in de Noordzee te ontdoen van afval, plastic, oude visnetten, lijnen, haakjes en lood.

De afgescheurde netten rond wrakken blijven doorvissen en doden zo onnodig veel leven. Dit wordt ‘spookvissen’ genoemd.

Het lood dat aan deze netten en afgebroken vislijnen hangt is zeer giftig, zelfs in lage concentraties.

Met de hulp van vrijwillige duikers verwijderen wij achtergebleven netten en lood.

De netten worden gerecycleerd tot o.a. badmode en sokken.

Bekijk dit goed doel