Het warmste ontbijt

Ten voordele van VZW UBUNTU ACHTKANTER

Gezellig buitenontbijt voor buurtbewoners en geïnteresseerden onder de mooiste boom van Kortrijk. Een soort kick off voor meer acties voor de Warmste Week in onze wijk Overleie

Waarom dit goed doel?

Omdat ik in mijn klei-atelier op een begeleid werker rekenen, een jongen met autisme. Mensen met een beperking zijn meer dan een opsomming van hun noden of problemen, het zijn ook mensen met talenten en mogelijkheden. En ook zij hebben het recht om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Een job, al is het maar voor enkele uren, kan hen doen open bloeien.

VZW UBUNTU ACHTKANTER

Groep Ubuntu x 8K gaat als sociale netwerkorganisatie net die stap verder. Wij verleggen de standaard voor kwetsbare mensen en gezinnen. We gaan voor niets minder dan hun eigen gewaardeerde plek in de samenleving, dat doen we door hen te versterken. Vanuit een actief luisteren naar hen en hun netwerk zoeken we samen naar unieke, creatieve antwoorden. Echt, maar dan ook echt maatwerk!
Mensen sterker maken maakt ook ons sterker. We worden algemeen erkend en gewaardeerd voor onze agogische kennis en onze uitgebreide expertise zowel op vlak van cognitieve training als onze aanpak rond wellbeing .
Activiteiten, dienstverlening en werkplekken creëren we én voor mensen met een (vermoeden van) beperking én voor zij die verder van de arbeidsmarkt staan. Anders en sector overschrijdend! Mens zijn doe je samen. Iedereen zorgt voor iedereen.

Bekijk dit goed doel